Sokak Sanatı 24 Ağustos’ta Eski Galata Köprüsü’nde...

Gönderen Peacebewithyou 20 Ağustos 2008 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tüm Türkiye'den katılacak Graffitici'ler ile birlikte 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u , Graffiti ile anlatacak ve 24 Ağustos günü, eşsiz bir görsellik ile Graffiti Festival düzenleyecek...



İstanbul'u tanıtmak ve Gençlik odaklı olumlu çalışmalar gerçekleştirmek adına pek çok etkinliğe imza atan İBB Gençlik Meclisi, yaza veda programı için graffiticileri İstanbul'da buluşturuyor. Fatih(Balat) ilçesinde 24 Ağustos'ta gerçekleşecek programda, graffiticiler, eserlerini İstanbul kompozisyonu ile anlatacak. 40 VIP graffiticinin katılacağa etkinlikte kaykay, bisiklet gösterileri ve sahne performansları da düzenlenecek. Sabah saatlerinde başlayacak etkinlik, gece saatlerine kadar devam edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak, genç kitleleri bir arada toplayabilecek farklı çalışmalara ve projelere de destek verme amacındayız. Bu noktada, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmiş olan İstanbul’un yerel ve ulusal boyutta tanıtımına önem vermekte ve bu noktada alternatif bir sanat dalı olarak görülen Grafiti ile dikkatleri çekmek ve bir organizasyon düzenlemekteyiz.


Son zamanlarda dünya gençliğinde olduğu gibi ülkemiz gençlerinde de bu sanata ilgi ve hayranlık her geçen gün artmakta, aynı zamanda medya ve reklam sektöründe de bu sanata çok fazla yer verilmektedir.


Festivali düzenlemekteki baçlıca amacımız günlük hayatımızda sıkca karşılaşır olduğumuz bu sokak sanatı ve bu sanatı icra eden kişileri, 2010 yılının Kültür Başkenti Seçilen İSTANBUL’ umuzda farklı şehirlerdeki, farklı ülkelerdeki ve farklı kültürlerden bir araya getirmek ortak meşru bir platformda buluşmalarını sağlamak. Ayrıca Graffiti sanatını icra eden sanatçıları, bu sanatın illegal boyutundan ziyade legal boyutuna teşvik etmek ve Graffiti’yi layık olduğu gerçek sanatsal boyutunu gözler önüne serebilmektir. Henüz Türkiye'de olmasa bile bir çok avrupa ülkesinde graffitinin müzik, sinema,kitap,dergi gibi kültür - sanatın bir öğesi olduğunun insanlara gösterebilmek. Bunların yanı sıra şehri görsel bir şölen merkezi haline getirebilmek ve gençlerin estetik anlayışına katkıda bulunmakla beraber Graffiti sanatçılarının kendi hünerlerini sergilemeleri ve kendilerini anlatabilmeleri için festival platformu oluşturmaktır.
Böylece ülkemizde dar sokaklar arasında sıkışıp kalan Graffiti sanatını günümüz çağdaş Türkiyesinin, sanatkar gençleri ile birlikte daha eğlenceli ve daha farklı aktivitelerle (Bisiklet Show, Konser vs.) Türk halkına suna bilmektir.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak İstanbul ve Türkiye gençliğinin dikkatini çekebilecek olan bu organizasyonu düzenlemek, 40 ‘ı aşkın VIP Çizer ile “İstanbul” temalı Grafiti çizimi gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Takvimi

10:00 - Kapı Açılış(Katılımcıların ve davetli kişilerin kontrol altında içeri alınması)

10:30 - Müzik ve Graffiti Çizimlerinin Başlaması(Gün başlangıcında DJ eşliğinde katılımcıların ve davetlilerin kulağını boş bırakmadan graffiti çizimlerine başlanması)

*PAINTBALL(Gün boyu ödüllü paintball aktiviteleri)

*BMX ve SKATE Gösterileri(BMX ve SKATE ustalarının kendilerine özel olarak hazırlanmış rampalarda hünerlerini sergilemesi)

*Tuning Car Show(Modifiyeli araba sergisi)

15:00 - En Güzel Graffiti Yapma Yarışması

20:30 – Konser

22:00 - Gecenin Finali