GençNET Konferansları Başlıyor

Gönderen Peacebewithyou 23 Ekim 2008 Perşembe



ARI Hareketi'nin 9.sunu organize ettiği GençNET konferanslarının bu yılki ana temaları çevre, enerji, teknoloji olarak belirlendi. "Tercih mi? Son fırsat mı?" başlığıyla 1-2 Kasım'da Yeditepe Üniversitesi'nde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin katkılarıyla ve İstanbul Öğrenci Kulüpleri Platformu'nun" çözüm ortaklığında gerçekleştirilecek.


Küresel ısınma ile enerji fiyatlarındaki artışın hiç olmadığı kadar konuşulduğu bir atmosferde gençlerin ve toplumun bu konuya olan duyarlılığını arttırmak, gençlerin konu hakkındaki bilincini geliştirmek ve çözüm önerilerini ortaya koymak adına GençNET 09'un konu başlığı "Çevre, Enerji ve Teknoloji" olarak seçildi.


Önemli katılımcıların ve sponsorların desteğiyle gerçekleşecek olan 9. GençNET Zirvesi'ne, Türkiye'nin çeşitli illerinden 1200 gencin katılması bekleniyor. Her yıl farklı bir konu başlığında gerçekleşen konferansta katılımcı gençler, belirlenen konuyla ilgili başarılı insanların görüşlerini dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda o konuda kendi fikirlerini aktif bir biçimde sunma şansı da yakalıyor. GençNET' in tamamen gençlerin katılımı ve organizasyonuyla gerçekleşmesi liderlik potansiyeli olan gençlerin öne çıkmasına da katkıda bulunuyor.


KATILIMCILAR


Konferansa konuşmacı olarak Hilmi Güler (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı), Ayşegül İldeniz (Intel Ortadoğu-Türkiye-Afrika Bölge Direktörü) ve Duygu Erten (Çevre Dostu Binalar Konseyi Derneği Kurucu Üyesi - Clinton Climate Initiative Türkiye Direktörü) katılacak. 2 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan "Başarılı Yaşamlar" oturumunda Beyazıt Öztürk ve Volkan Konak gençlerle bir araya gelerek birikimlerini paylaşacak.
Detaylı bilgi için : http://www.gencnet.org/