6 Şehirde Ücretsiz Sinema Kursları

Gönderen Peacebewithyou 25 Eylül 2008 Perşembe



Bu proje State University of New York atFredonia ile Atlantik FIlm'in ortak projesi. Turkiye'de 6 sehirde lise veuniversite ogrencilerine 1 yil boyunca sinema kurslari duzenlenecek vesonucunda ogrencilerin belgesel ya da konulu kisa filmler cekmelerineyardimci olunacak.


Her sehirden 12, toplam 72 ogrenci alinacak.Ögrenciler her sehirde (Konya, Sivas, Antakya, Mardin, Artvin, Edirne) 3gruba ayrilip film cekeceklerinden toplam ulke capinda 18 film uretilecek.Her gruba cekim malzemelerini proje sagiyor. Ayrica her sehire montaj icinbirer adet bilgisayarlarini da proje saglayacak.


Projeye katilim tamamiyleucretsiz.


Basvurular su an acildi ve 10 Ekim'e kadar devam edecek. Ogrenciler birbasvuru formu ile basvurabiliyorlar.


10 Ekim'den hemen sonra her sehirde ogrencilerle mulakat yapip ogrencilerbelirlenecek. Yil icinde her sehire 3'er defa gidip dersler toplam 21gunde verilecek.


Dersleri Nefin Dinc ve Atlantik Film'den Reha Bey, Can Ulkay ve Umut Aralverecek.


Onumuzdeki Agustos ayinda ogrenciler filmlerini bitirecek ve her gruptanbir ogrenci SUNY Fredonia'ya gelip 15 gun de Amerika'dakalacak. Burada filmlerin son duzeltmeleri Amerikali ogrencilerle beraberyapilacak.


En son asamada ise Amerika'da 6 sehirde, Turkiye'de en az 3 sehirde(Ankara, Istanbul, Diyarbakir) film festivalleri duzenlenecek.


Ilgilenenler ya da sorusu olanlar nefindinc@filmturkey.net adresindenproje yetkilisine ulasabilirler.


Projenin web sayfasi www.filmturkey.net.